Termékek Menü

Csatolt dokumentumok

Hidrolizált prémium hal kollagén (Naticol) - 500 g

Ár:
12.500 Ft

1-es típusú kollagén, 2000 Dalton alatti molekula súllyal rendelkezik

Összetevő: 100% instant hidrolizált halkollagén,
Nettó tömeg: 500g

Prémium minőségű instant hidrolizált halkollagén por, 18 féle aminosav komponenssel rendelkező, fehérjében gazdag étrend-kiegészítő. A Naticolt gyártó cég, speciális enzimatikus hidrolízises technológiájának köszönhetően a termék teljesen íz- és illatanyag mentes. Fejlesztett oldódási tulajdonságainak köszönhetően a terméket mikrogranulálták emiatt inatant.

A kollagén hozzájárulhat az ízületek egészséges működésének fenntartásához.

A kollagén természetes összetevője a bőrnek. Segíti a bőrt, hogy az megőrizze szilárdságát és rugalmasságát.

Az arginin hozzájárulhat az egészséges vérkeringés fenntartásához. A glutamin hozzájárul az idegrendszer és az agy egészséges működéséhez. A lizin hozzájárulhat a csontok normál szerkezetének kialakulásához és fenntartásához.

Átlagos értékelés: Nem értékelt
Egységár: 25.000,00 Ft/kg
Várható csomagfeladás: 2023. március 28.
Kiszerelés:
500g

Leírás és Paraméterek

Miért van szüksége az emberi testnek kollagénre?

A kollagénre nagyon gyakran úgy hivatkoznak, mint az emberi test cementjére, vagy ragasztójára, mivel ez köti össze a porcokat, az inakat, szalagokat, izmokat és a bőr kötőszöveteit is, de megtalálható a vérerekben és az emésztőrendszerünkben is. Fogalmazhatunk úgy is, hogy a test rugalmasságának, ruganyosságának egyik kulcseleme a megfelelő kollagénszint - amely viszont az idő előrehaladtával csökken. Az évek múlásának talán legfájóbb jelei a bőr megereszkedése, ráncosodása, az ízületi-és porc-problémák megjelenése mind szoros kapcsolatban állnak a kollagéntermelés lassulásával.

Tudnivalók a halkollagénről

A halkollagén tengeri halakból készül a megfelelő eljárásokkal. A kollagénmolekuláknak több típusát különböztetjük meg, amelyek az emberi szervezetben is különböző arányban fordulnak elő. A halkollagén 1-es típusú kollagénnek minősül, amely különösen fontos, hiszen ez a leggyakrabban előforduló (legalább 80%) kollagén-típus az emberi szervezetben: megtalálható többek között az erekben, inakban és a bőrben. 

Tudnivalók a Naticol® kollagén peptidről

Miért fontos, hogy a táplálékkiegészítőként bevitt kollagén ún. peptid, vagy hidrolizált kollagén legyen? A hidrolízis eljárással további bontják a kollagénfehérjéket apró peptidekre, amelyek így jóval könnyebben emészthetőek és hasznosíthatóak a szervezet számára. Összehasonlításképp a természetes kollagén molekuláris tömege 300-400 000 Dalton míg a zselatiné, amely már egy részleges hidrolízises folyamaton átesett kollagén 50 000 Dalton, a hidrolizált kollagén peptideké pedig 5000 Dalton alatti. Tanulmányok alapján a peptidek több mint 90%-a az elfogyasztásukat követő pár órán belül hasznosul is. 1
A Naticolt® gyár speciális enzimatikus hidrolízis technológiájával készíti halkollagén peptidje rendkívül könnyen emészthető 2000 Dalton alatti, ezért magasfokú biohasznosulással rendelkezik. A gyártási folyamatnak köszönhetően a végeredmény egy vízoldékony, semleges ízű és szagú, könnyen felhasználható por. 
A Naticol®halkollagén magas fehérje-tartalma mellett speciális aminosav-profillal is rendelkezik: a kilenc esszenciális aminosavból nyolcat tartalmaz, teljes aminosav-tartalmának pedig több mint 50%-át a glicin, hidroxiprolin, prolin és glutamin sav adja. 
Naticol®halkollagén peptideket több ország független laboratóriuma is vizsgálta in vitro tanulmányokkal és klinikai kutatásokkal egyaránt. A vizsgálatok tárgyát képezte többek között a Naticol®halkollagén peptidek rendszeres fogyasztásának térdízületekre és a bőr egészséges megjelenésére gyakorolt szerepe.
Ilyen volt például a Shanghai People’s Hospital 2013-as placebo-kontroll tesztje a Naticol® peptidek térdízületekre gyakorolt szerepéről: 2
- a 100 résztvevőből 50 napi 8 g Naticol® kollagén peptid tartalmú italt kapott, 50 pedig placebot (hatóanyag-nélküli italt).
- A résztvevők 40 és 70 év közöttiek voltak, térdízületi panaszokkal.
- A vizsgálat 6 hónapig tartott, félidőnél is tartottak egy kontroll-ellenőrzést.
- A vizsgálat során az ún. WOMAC-skála (ízületi fájdalom, merevség és funkcionalitás vizsgálata) és a Lysholm-skála szerint (térd ízületi mozgás, térd funkció mértéke) szerint osztályozták az eredményeket.
- Mindkét metódus a kollagén hatékonyságát igazolta. A Placebo csoport mindkét esetben egyértelműen elkülönült. A fájdalom, merevség csökkent a Naticol® peptidek fogyasztói körében, ahogy a térd fizikai funkcionalitása is javult.
 
További összefoglaló klinikai kutatásokról ide kattintva > BŐVEBBEN a Naticol®halkollagénről 


Mikor és hogyan fogyasszuk?

Megjegyzés: étrend kiegészítőként, életkornak megfelelően naponta az alábbiak szerint:
1, 2 vagy 3 alkalommal egy csapott mérőkanálnyit öntsön bele egy pohár vízbe, gyümölcslébe, esetleg fehérjeturmixba és keverje el alaposan. Teljes feloldódás után fogyasztható, lehetőleg étkezés közben. Forró vízhez is hozzáadható.
Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl!
A por csak az előírtaknak megfelelően fogyasztható!
Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
Terhes vagy szoptatós anyák, illetve bárki, aki orvosi kezelés alatt áll vagy erre szorul, konzultáljon kezelőorvosával!
 
ÖSSZETEVŐ: 100% HIDROLIZÁLT HALKOLLAGÉN
Emberi fogyasztásra alkalmas kollagén. A terméket franciaországban a Weishardt cég állítja elő.
 
TÁPÉRTÉK 100g
Energia 1 541 kj / 368 kcal
zsír 2,1 g
—  telített zsírsavak 0,6 g
—  telítetlen zsírsavak 0,6 g
—  többszörösen telítetlen zsírsavak 0,6 g
—  koleszterin 0 mg
szénhidrát 0 g
—  cukrok 0 g
élelmi rost 0,6 g
fehérje 86 g
<0,2 g
AMINOSAV PROFIL Fehérje / Aminosav %
Phenylalanine 1,86
Leucine 2,43
Isoleucine 1,01
Threonine 2,53
Methionine 8,0
Lysine 3,46
Valine 1,82
Histidine 0,87
Arginine 6,74
Cysteine 2,3
Proline 7,28
Alanine 10,68
Aspargic acid 5,36
Serine 3,51
Glutamic acid 9,23
Glycine 23,91
Tyrosine 0,5

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!
Termék címkék: kollagén