Instant kollagénpor ananásszal és homoktövissel
Termékeink egyedi technológiára épülő vákuumszárítással készülnek. A 100%-ban gyümölcsöt és fehérjét tartalmazó készítmény oldható szárazanyag tartalma háromszor magasabb, mint egy jó minőségű lekváré. A speciális vákuumszárítási eljárásnak köszönhetően megmaradnak az eredeti ízek, zamatok, aromák, az illat- és a színanyagok, valamint a vitaminok, a makro- és mikroelemek, és a biológiailag aktív összetevők döntő többsége, koncentrált formában. Termékeink tartósítószerek, cukor valamint szintetikus adalékanyagok, színezékek hozzáadása nélkül készülnek. Összetétel:
Felhasználási javaslat: A napi ajánlott mennyiséget, 3 evőkanál (22g) port keverjen el 2dl szénsavmentes vízben.
|
|
Átlagos értékelés: | Nem értékelt |
Egységár: | 20.000,00 Ft/kg |
Várható csomagfeladás: | 2023. március 30. |
Leírás és Paraméterek
Mit tudunk a kollagénről?
A kollagén egy nagy teherbírású, rostos fehérje, amely az egyik fontos alkotóeleme a csontoknak, porcoknak, ínaknak, szalagoknak és egyéb kötőszöveteknek.
A porc a csontok végein található, elsődleges funkciója az, hogy csökkentse a súrlódást az ízületek között. A kollagén a porcok egyik legfontosabb alkotó eleme, 67% - át alkotja a porcoknak, zselés anyagával hálószerűen védelmezi és táplálja azokat. A kollagén elsősorban az ízületek stabilitását biztosító ízületi szalagok és ízületi tok rugalmasságát, ellenálló képességét, terhelhetőségét biztosítja. A kollagén teszi rendkívül erőssé az ínszalagokat is, amelyek az izmokat a csontokhoz rögzítik. A térdben, csuklóban, gerincoszlopban rezgéscsillapító rostos korongok találhatók az ízesülő csontok között, amelyek védik a csontokat a sérülésektől. A kollagén a rezgéscsillapító rostos korongok fő alkotórésze.
A Peptan 1-es típusú kollagén peptid, azonos az emberi szervezetben megtalálható kollagénnel. A Peptan nagy tisztaságú természetes, bioaktív termék, amelynek a fehérje tartalma több mint 97%, ebben a formában könnyen emészthető és jól hasznosul a szervezetben. Kiváló aminosav forrás. Az aminosavak közül túlsúlyban van a glicin, a prolin és a hidroxi-prolin, amely körülbelül az 50%-át adja a teljes aminosav tartalomnak. A glicin és a prolin koncentráció 10-20-szor magasabb, mint más fehérjékben. Ez a nagyon speciális aminosav összetétel biztosítja a Peptan funkcionális tulajdonságait, amelyek nem találhatóak meg más fehérjeforrásokban. A Peptan kollagén gyártója és forgalmazója a francia Rousselot cég. A Peptan vezető kollagén termék a világban. A Peptan bioaktív peptidek kíméletes enzimatikus hidrolízissel készülnek. Ez a natív kollagén természetes és antiallergén.
Egyre több tudományos bizonyíték van rá, hogy a kollagén peptidek elősegítik a csontok és az izmok egészséges működését. A kollagén-hidrolizátumról kimutatták, hogy anabolikus hatású a porcszövetben így képes javítani az ízületi struktúrát, annak integritását, ami ízületi fájdalmak csökkenéséhez vezethet. A vizsgálatok eredményei a kollagén-hidrolizátum tartalmú étrendkiegészítők hatékonyságát bizonyították az ízületek egészségének megőrzése és a leépülés megakadályozása szempontjából a nagy rizikójú sportolók csoportjában. Azt is kimutatták, hogy a kollagén-hidrolizátum csökkenti az ízületi fájdalmkat.
A kollagén-hidrolizátum alkalmas lehet az osteoporozis megelőzésére is.
Mit tudunk az Ananászról (Ananas comosus)?
Szakirodalmi adatok alapján az Ananász sokféle értékes biológiai hatóanyagokat tartalmazó déligyümölcs. Vitaminokban gazdag, található benne C vitamin, thiamin, riboflavin, niacin, pantoténsav és B 6 vitamin. Magas a folsav tartalma, emellett káliumban, magnéziumban, mangánban, kálciumban és rézben is gazdag gyümölcs. A legfontosabb hatóanyagcsoportja a bromelin, amely proteolitikus enzimeket tartalmaz. A bromelin kiemelkedően sokrétű, klinikailag igazolt élettani hatással bíró enzimcsoport:
- gyulladás csökkentő (stafilococcus ellenes) hatású
- citokinek termelését fokozza( TNF-alfa,IL-1-beta,IL-6, IFN-alfa)
- T sejtek aktivátora direkt módon
- fokozza a tetraciklinek, amoxicillin szérum szintjét, valamint a kloramfenikol, penicillin, eritromicin hatását
- PGE-2 gátló, ezért NSAID(nem szteroid) tipusú direkt hatása van, ezért különféle allergiás megbetegedéseknél jelenthet segítséget
- arthritisnél, bél gyulladásnál, aranyeres és vénás gyulladásnál jótékony hatású
- orrmelléküreg gyulladásnál(sinitis), bőr gyulladásnál hatásos
- sport sérüléseknél fájdalom csillapító, fertőtés veszélyt csökkenti
- vérrög képződést gátolja
- asthma és bronchitis esetén mukoid réteget leoldja
- emésztést fokozza
- daganatellnes hatású (tüdő és petefészek ráknál csökkenti a primer tumort és gátolja a metasztázisok kialakulását (5-FU és Vincristine-nel együtt adagolva)
Mit tudunk a Homoktövisről (Hippophae rhamnoides)?
Szakirodalmi adatok alapján a Homoktövis talán a legértékesebb biológiai hatóanyagokat tartalmazó gyümölcsünk. Kiemelkedően magas a C vitamin tartalma ( 360 mg/100g) További hatóanyagai a következők: A-, P-vitamin, almasav, kvercetinglikozida, xantofilt, fizalin, olajsav, izolinolsav, linolensav, mannit, peonin antocián, palmitinsav, sztearinsav. Karotinoid tartalma (16-28 mg/100g) szintén jelentős, valamint magas flavonoid tartalmának (310-2100 mg/100g) is köszönhető sokrétű pozitív élettani hatása. Ezenkívül említésre méltó, hogy proteineket, cukorszármazékokat (glukóz, fruktóz, xilóz; 13%), aminosavakat, szerves savakat (málsav, borostyánkősav; 3,9%) is magas arányban tartalmaz. A fontos nyomelemek közül a mangán, króm, réz, vas, foszfor található még a Homoktövisben.
Összetétele és hatóanyagai miatt gyógyászati értéke kiemelkedő. A kínai Gyógyszerkönyvben (Pharmacopoeia) 1977-től szerepel. A volt Szovjetunióban rég kimutatták, hogy a növény kérgéből kivonható 5-hidroxi-triptamin (hippofán) gátolja a daganatnövekedést. Az 1990-es években Kínában folytatott kutatások bebizonyították, hogy tumorgátló hatással is rendelkezik. A növényi fenolok és különösen az étrendi flavonoidok iránt egyre inkább fokozódik az érdeklődés, ami elsősorban az egészségünk fenntartásában feltételezett funkcionális szerepüknek köszönhető. Kísérleti úton, antimikrobiális tesztekben is igazolták, hogy a flavon, a kvercetin és a naringenin különféle kórokozók szaporodását gátolja.
TÁPÉRTÉK | 100g |
Energia | 1 609 kj / 385 kcal |
zsír | 2,7 g |
— ebből telített | 0,04 g |
szénhidrát | 51 g |
— cukrok | 20,4 g |
fehérje | 36,8 g |
só | 0,1 g |