Feketeerdő krémes
            Hozzávalók a csokis lapjoz:
- 1 tojássárgája
 - 100g teljes kiőrlésű liszt
 - 1 adag csokis fehérje
 - 1 kk. kakaópor
 - stevia/ egyéb édesítő
 - 1 kk sütőpor
 - annyi víz, hogy sűrű palacsintatésztát kapj
 
A masszát serpenyőben vastag palacsintaként enyhén olajozott serpenyőben készre sütjük.
Hozzávalók a meggykrémhez:
- 250g meggy
 - étkezési keményítő
 - stevia/ egyéb édesítő
 - citromhéj
 - fahéj
 
A meggyet 2 dl vízzel feltesszük főni, majd 1 púpos ek. vízben elkevert keményítővel összeforraljuk.
Hozzávalók a vaníliás laphoz:
- 1 tojássárgája
 - 100g tk. liszt
 - 1 adag vaníliás fehérje
 - stevia/ egyéb édesítő
 - 1 kk sütőpor
 - víz
 
Az előző laphoz hasonlóan kisütjük.
Hozzávalók a vaníliakrém:
- 1 vaníliás puding
 - 2 dl tej
 - 2 dl víz
 - stevia/ egyéb édesítő
 - 2 tojásfehérje
 
A pudingot teljesen rendeltetésszerűen megfőzzük a vizes tejben, majd még forrón hozzákeverjük a 2 fehérjéből vert habot.
Összeállítás:
Vízszintesen vágd ketté a lapokat. Végy egy tetőszeles, nagy méretű lezárható műanyag edényt. Az alját béleld ki a csokis lappal. Öntsd rá a meggykrémet (melegen), fedd be a vaníliás lapokkal, majd öntsd rá a meleg vaníliakrémet. Egy estét pihentesd hűtőben. Ha szeletelhetővé dermedt lehet tálalni (akinek belefér) diétás tejszínnel és diabetikus csokival.
blog comments powered by Disqus