Termékek Menü

BCAA aminosav italpor - 500 g

Ár:
6.200 Ft

Összetevők: L -Leucin, L-Izoleucin, L-Valin (2:1:1)

Sportolók és nehéz fizikai munkát végzők részére készült élelmiszer.
A BCAA az izomszövet építéshez szükséges aminosav komplex.

A BCAA elnevezés jelentése: elágazó láncú aminosav, angolul: Branched Chain Amino Acids. Az aminosavak ezen csoportjába tartozik az L-leucin, az L-valin és az L-izoleucin. Ezek esszenciális aminosavak, tehát szervezünk nem képes őket előállítani. Táplálékunkkal kell, a szükséges mennyiséget elfogyasztani.

Kiszerelés: 0,5kg os csomagolásban

Átlagos értékelés: Nem értékelt
Egységár: 12.400,00 Ft/kg
Várható csomagfeladás: 2024. március 05.
Kiszerelés:
500 gramm

Leírás és Paraméterek

Mik is azok az esszenciális aminosavak?

A fehérjéket 20 féle aminosav alkotja. Ebből a 20-ból 9 az, amit az élelmiszerekből tudjuk hozzájutni, mivel a szervezet nem képes előállítani. Ezért, ezeket „esszenciális aminosavaknak” hívják. Szükségszerű, hogy ezeket az „esszenciális aminosavakat” a táplálékkal a megfelelő mennyiségben fogyasszuk.
20 féle aminosav építi fel a szervezetet (az esszenciális aminosavak pirossal jelöltek)
Valin, Leucin, Izoleucin, Alanin, Arginin, Glutamin, Lizin, Aszparaginsav, Glutaminsav, Prolin, Cisztein, Treonin, Metionin, Hisztidin, Fenilalanin, Triptofán, Szerin, Tirozin, Glicin, Aszparagin

A BCAA-k hozzájárulnak az izomépítéshez

Az izomszövet két fehérjéből épül fel, aktin és miozin. A két fehérje fő összetevője a leucin, izoleucin, valin amelyeket elágazó láncú aminosavaknak nevznek (BCAA) a molekuláris felépítésük miatt. A BCAA-k kb. 35 %-át teszi ki az izomfehérjét alkotó esszenciális aminosavaknak. A BCAA k pótlása növeli az izomszövet alapanyagát és így hozzájárul az izom növekedéséhez.

Állóképesség növelése/Regeneráció

Kimerítő edzés során vagy hosszan tartó futáskor, a szervezet elkezdi lebontani a fehérjéket és felhasználni a BCAA-kat annak érdekében, hogy biztosítsa az energiát. Valóban, a versenyt követő időszakban a vér BCAA tartalma 20%-al is csökkenthet az izomszövet BCAA felhasználása miatt az olyan nehéz sportokban, mint a maraton és a terepsíelés. Ez a tény mutatja, hogy a kimerítő edzés lebontja és károsítja az izomszövetet.
Azonban csökkenteni tudjuk az izom sérülését és az izomerő csökkenését azáltal, hogy időben pótoljuk a BCAA-kat a sportolás előtt és/vagy közben. A kellő mennyiségben fogyasztott BCAA, edzés közben energiaként használva, lehetővé teszi más energiaforrások megtartását, és így hosszabb
ideig marad meg az állóképességünk. Továbbá, ha BCAA-kat a sport tevékenység után azonnal és/vagy lefekvés előtt pótoljuk, akkor az azonnal helyrehozza a károsodott izmokat és megelőzi az olyan tüneteket, mint az izomláz.
Az állóképesség fenntartása Azonnali regeneráció:
Fogyasszon BCAAkat a sport tevékenység előtt és/vagy közben!
Fogyasszon BCAAkat sportolás után azonnal és/vagy lefekvés előtt!

Az aminosavak hatékonyan segítik a testzsír égetését.

Az aminosavak iránti figyelem nagymértékben megnőtt a fitness világában mivel ”hatékonyan segítik a testzsír égetését”.
Az izomszövet növelhető az izmok regenerációjának felgyorsításával az aerob gyakorlatok végzését követően, mint a futás, hosszútáv-úszás, a BCAA-k fogyasztásával; az aminosavak az izmok építőkövei.

Az izmok növelése egyben a zsírok égetését is jelenti, mivel fokozza az alapanyagcserét és növeli az energiaszükségletet, így a test kisebb valószínűséggel válik túlsúlyossá.

A zsírégetéshez pl. legalább 30 perc, de inkább több, gyaloglás szükséges. Azonban az aminosavak fogyasztásával a gyakorlatok végzése hatékonyabb, azaz a szokásosnál nehezebb gyakorlatok hosszabb ideig történő végzése válik lehetségessé, és így növekszik a zsírégetés hatékonysága.

A BCAA-k egy másik tulajdonsága, hogy csökkentik a tejsav képződést, ami egy fáradást okozó anyag. Az izomfáradás a következőképpen történik: az edzés során a vér tejsav szintje növekszik. Ezért, az izomban a pH csökken, ami az izomösszehúzódást gátolja. Azonban a BCAA- fogyasztása gátolja a vér tejsavszintjének emelkedését, még kimerítő edzés során is.
 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!
Termék címkék: aminosav, bcaa