Termékek Menü

Szőlőcukor ( Dextróz )

Ár:
1.400 Ft

A szőlőcukor egy monoszacharid, a legegyszerűbb szénhidrát, amely szinte azonnal felszívódik. A szénhidrát meg tudvalevő, hogy elengedhetetlen a jó teljesítményhez és az izommunkához (az izomnövelés és teljesítményfokozás érdekében a napi kalória-bevitel jelentős hányadát (40-70%) szénhidrátokból kell fedezni).

Átlagos értékelés: Nem értékelt
Egységár: 700,00 Ft/kg
Várható csomagfeladás: 2024. március 05.
Kiszerelés:
2 kg

Leírás és Paraméterek

Előnye

Az említett gyors felszívódás miatt leginkább akkor alkalmazzák a sporttevékenységek során, amikor azonnali szénhidrátpótlásra van szükség, hiszen a dextróz javítva a sejtek energiaellátását, hirtelen növeli a vércukor- és az inzulinszintet, amely kedvez a tápanyagok izomba való épülésének.
Glükózra a központi idegrendszernek is szüksége van, hiszen az agy glükózt használ energiaforrás gyanánt. Amennyiben glükózhiány lép fel, fáradékonyság, levertség, fizikai és mentális kimerülés érezhető. Az edzések során ez a csökkenő teljesítményben nyilvánul meg.

Hátránya

Két hátránya azonban van: mivel (az önmagában történő) fogyasztása hirtelen emeli a vércukor-szintet, később viszont a kiinduló szint alá süllyed az érték. További probléma, hogy az izomba be nem épült felesleg a szervezetben testzsír formájában raktározódik el.

A dextrózt azonban a táplálék-kiegészítők egyik alapvető szénhidrátforrása: megtalálható a legtöbb tömegnövelő turmixban vagy porban és az energiaitalokban, hiszen jól oldódik vízben és viszonylag édes íze is jelentős az ízesítés szempontjából.

Mikor fogyasszuk?

Fogyasztása leginkább akkor ajánlott, amikor a szervezet szénhidrátraktárai le vannak merülve, tehát közvetlenül edzés előtt vagy után, (esetleg közben), valamint a reggeli ébredést követően.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!
Termék címkék: gyors, szénhidrát